gieten extra vergine olijfolie - olie stockfoto's en -beelden

Eerste voertuig op waterstof

In de begindagen van de auto-industrie werden waterstofaangedreven voertuigen op experimentele manieren gebruikt, maar ze kregen niet de enorme verkoopboost die Toyota kreeg toen ze hun Prius uitbrachten. Deze voertuigen werden pas in de jaren tachtig gemeengoed in de auto-industrie. Deze geavanceerde waterstofvoertuigen waren iets van de toekomst, dat was bijna 20 jaar na de introductie van het eerste voertuig op waterstof.

Honda was een van de eerste autoproducenten die al in 1991 waterstofmotoren ontwikkelde. Ze begonnen deze unieke technologie te gebruiken in de Honda Civic, waar de kleine waterstofbrandstofcel werd gebruikt om de idrive voort te stuwen.

Tegenwoordig zijn er voorbeelden van op zonne-energie en warmte gevoede auto's. Toyota kondigde de hybride versie van de Camry aan tijdens de autoshow van Parijs in 2005. In 2006 creëerden ze een wagenpark op zonne-energie met de Toyota Prius in Japan. Verschillende andere autofabrikanten gebruiken deze technologie ook.

Voertuigen van de volgende generatie

Lexus is momenteel een van de leidende merken in de luxewagendivisie van Toyota. Ze hebben 's werelds eerste hybride sedan-auto geïntroduceerd, de LFA en volgens Consumer Reports is de Lexus GS 350 hun topauto als het gaat om brandstofefficiëntie.

Met hun LEAF hybrid zijn ze ook toonaangevend op de hybride automarkt in de Verenigde Staten. Ze willen de markt introduceren met fiscale prikkels in de Verenigde Staten om te helpen met de hoge prijzen voor groene voertuigen. De LEAF combineert een 3,5 liter SOHC benzinemotor met een 3,5 liter V6 elektromotor, met of zonder accupakket.

Deze auto heeft meer pk's dan traditionele auto's op gas, heeft geweldige prestaties vanwege de hybride motor en het ongelooflijke brandstofverbruik. Het gaat van 0-60 in 6 seconden volgens Consumer Reports.

Honda belooft ook een nieuwe auto te produceren die zeer milieuvriendelijk is. Ze noemen het de Honda Civic Hybrid en ze zeggen dat het bijna voldoet aan de strenge nieuwe normen van het Amerikaanse Environmental Protection Agency voor brandstofverbruik. De auto is brandstofzuiniger geworden dankzij de continu variabele transmissie of CVT en heeft ook meer pk's gekregen.

Ze ontwikkelden ook een auto genaamd de Honda Insight Hybrid in Japan. De auto was niet zo succesvol toen hij voor het eerst werd geïntroduceerd in Japan omdat er niet genoeg kopers geïnteresseerd waren in een hybride auto. Ze probeerden kopers te verleiden door een Nissan-alarmsysteem als onderdeel van de auto aan te bieden. De Insight werd in mei 2009 stopgezet in Japan en hoopt de hybride versie in 2011 terug te brengen. Ze hebben onlangs de verkoop in Canada en de VS geopend in juli 2009.

Mazda was een van de eerste bedrijven die een diesel-elektrische hybride motor ontwikkelde en er wordt alom geprezen dat hij de eerste fabrikant was die met een praktisch in massa geproduceerd hybride voertuig kwam. Ze richten zich op de Amerikaanse markt voor hun RX-8 Hydrogen RE.

Nissan heeft een overeenkomst gesloten met Renault SA uit Frankrijk en Toyota Motor Corporation om een ​​dieselmotor van hoge kwaliteit te ontwikkelen. Het bedrijf richt zich op de Amerikaanse markt na jarenlang verschillende soorten voertuigen op alternatieve brandstof te hebben ontwikkeld. Ze zijn van plan om in de VS dieselmotoren aan te bieden voor personenauto's en lichte vrachtwagens.